Amigurumi Çıngırak Yapımı – Çıngırak Tarifi

Bebeklerin en çok sevdikleri oyuncaklardan bir tanesi çıngıraklardır. Bir şeyleri tutabilmeye ve sıkabilmeye başladıkları dönemde halka şeklindeki çıngıraklar tam onlara göredir. Özellikle çıngırakların çıkardıkları sesler de bebeklerin direkt olarak ilgisini çeker. Birçok kişi dışarıdan hazır olarak bir çıngırak almayı düşünür. Ancak bebeklerinin ilk çıngırağının özel olmasını isteyen kişiler kendileri örmeyi planlamaktadır.

Bebeklerine bir çıngırak örmek isteyen kişilerin amigurumi tekniğini kullanması gerekmektedir. Bu teknik Japonya’da başlamış ve buradan tüm dünyaya yapılmıştır. Kalın iplerler yapılan oyuncakların içerisinin doldurulması ile ortaya yumuşak ve ilgi çekici oyuncakların çıktığı bir tekniktir. Amigurumi çıngırak da en popüler ürünler arasında yer almaktadır.

Amigurumi Çıngırak Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Genelde bu yöntem ile sevimli hayvan dostlarımızdan birkaç tanesi yapılmaktadır Bunlar için de 2 numara tığ, iplik ve elyaf yeterli olur. Ancak amigurumi çıngırak yapımı sırasında ekstra malzemeler de gerekecektir. İlk olarak bebeklerin çıngırakları tutacağı kısım için ahşap bir halka gerekmektedir. Bu halkalar internet üzerinden bulunabilir.

Halkaları, iplikleri, tığı ve elyafı hazır hale getiren kişiler son olarak çıngırağın ana malzemesi olan zillerden almalıdır. Oyuncakçılarda bulunan bu zillere internet sitelerinden de ulaşmak mümkün olur. Küçük bir top şeklinde olan bu ziller hareket ettikçe etrafa ses yarar. Bebeklerin uyarılarak dikkatinin çekilmesi için yapılan çıngıraklarda olmazsa olmaz malzemelerden bir tanesidir.

amigurumi-dis-kasiyici

Amigurumi Çıngırak Tarifi

Bu faydalı oyuncağın yapılabilmesi için ilk olarak bir havyan dostumuzun belirlenmesi gerekir. Bu dostumuzun yalnızca kafası yapılacak ve çemberin üzerine oturtulacaktır. Tavşan, fil, maymun, ayıcık, kedi ya da köpek gibi çok sayıda dostumuzdan bir tanesi seçilebilir. Amigurumi çıngırak yapımı seçilen dostumuzun baş kısmının yapımı ile başlayacaktır.

Bu kısmın yapılmasının ardından çemberin etrafına örgüye başlanır. Çemberi saran örgüler üst kısma doğru belirli bir pay bırakılarak uzatılmaktadır. Sonrasında oluşturulan baş bu kusma dikilir. Sonrasına içerisine zil ya da ziller bırakılır. Elyaf ile doldurulmasında zilin sesi biraz daha dışarıya az bir şekilde gelecektir. Ancak bebekleri uyarmaya rahatlıkla yeter.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • No products in the cart.