Amigurumi Sütaş İnek – Buzu Nasıl Yapılır?

Çocuklarımızın en sağlıklı ve doğal oyuncaklar ile oynaması çok önemli. Bu aşamada el yapımı oyuncaklar çok büyük önem taşımaktadır. Özellikle bebeklik dönemlerinde onlara eşlik edecek olan oyuncağın sizlerin tarafından yapılması manevi açıdan da büyük önem taşır. Bu doğrultuda sempatik bir oyuncak ortaya çıkarmak en önemli ayrıntı olacaktır.

Özel iplik ve tığ gibi malzemelerin kullanılarak oyuncak üretme sanatı amigurumi olarak tanımlanmaktadır. İlk etapta emek isteyen ancak sonrasında muhteşem ürünlerin ortaya çıktığı bir teknik olarak gösterilmektedir. Ailesindeki bebekler için güzel bir amigurumi modeli ortaya çıkarmak isteyen kişiler hemen araştırmaya başlarlar. Amigurumi sütaş inek bu aşamada en doğru tercihlerden bir tanesi olacaktır.

Amigurumi Sütaş İnek İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

Yetişkin insanlara en sevimli hayvanlardan birkaç örnek vermeleri isteniyor olsa neredeyse hiç kimse inek demeyecektir. Ancak çocukların inekler ile olan bağları çok daha farklıdır. Bebeklik ve çocukluk döneminde en önemli besinleri olan sütün kendilerine gelirken ki süreçleri çocukların her zaman ilgisini çeker. Sürekli olarak çizgi filmlerde inekler ve süt temaları işlendiğinden çocukların en sevdiği canlılardan bir tanesidir.

Amigurumi tekniğini kullanarak sevimli bir inek yapmak isteyen kişilerin ilk olarak gerekli ürünleri alması gerekmektedir. Tığ seçiminde 2mm’lik tığın kullanılması gerekmektedir. İplik tercihlerinde ise üç farklı rengin kullanımı yeterli olacaktır. Beyaz, siyah ve açık pembe iplikler kullanılarak amigurumi sütaş inek rahatlıkla yapılabilmektedir.

Amigurumi Sütaş İnek Yapımı Aşamaları Nelerdir?

Amigurumi tekniği ile yapılacak olan sevimli ineklere ilk olarak ayak kısımlarından başlanmalıdır. Siyah iplik kullanılarak ineklerin ayak kısımları yapılırken tam bir toynak şekli verilmez. Yalnızca yuvarlak bir şekil ortaya çıkarılır. Sonrasında beyaz iplik kullanılarak amigurumi sütaş inek yapımında gövde kısmına geçilir.

Bacaklardan başlanan beyaz iplik ile örgü işlemi kafa kısmına gelene kadar devam etmektedir. İneğin tüm gövdesi ilk olarak beyaz iplikle örülür. Sonrasında siyah benekler ayrı olarak örülüp gövdenin üzerine eklenecektir. Kafa kısmı için de pembe iplik ile burun ve kulaklar yapılır. Sonrasında kafa kısmı yapılarak gövdenin kalanına eklenir ve ineğimiz ortaya çıkmış olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • No products in the cart.