Amigurumi Uyku Arkadaşı Tarifi

Bebeklerin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi uykudur. Yeni doğduklarında gününü büyük bir kısmını uyuyarak geçiren bebekler yaşına girdikten sonraki dönemde biraz daha düzenli bir şekilde uymaya başlarlar. Bebekler geceleri uyuyup sabahları uyandıkları döneme gelene kadar neredeyse hiç yalnız kalmazlar. Bu sebeple de uymaya başladıkları dönemde de onlara bir arkadaş gerekir.

Uyku arkadaşı olarak tabir edilen oyuncaklar, çocukların hem kendisini güvende hissetmesi hem de daha sağlıklı bir uyku çekmesi için önemlidir. Amigurumi tekniği ile birlikte muhteşem uyku arkadaşları ortaya çıkarılabilmektedir. Kısa sürede tamamlanabilen amigurumi uyku arkadaşı ile birlikte çocuklar çok daha sorunsuz bir uyku süreci geçireceklerdir.

Amigurumi Uyku Arkadaşı İçin Gerekli Malzemeler

Çocukların uyku arkadaşlarını elle hazırlamak ve manevi açıdan da güçlü bir oyuncak elde etmek isteyen kişiler farklı canlıları tercih edebilir. Amigurumi uyku arkadaşı için gerekli malzemeleri almadan önce hangi canlının yapılacağı önemli olmaktadır. Bu ürünün ortaya çıkarılması için 2 numaralı tığ gerekirken iplikler tamamen seçilen canlıya göre değişmektedir.

Uyku arkadaşı olarak tercih edilen canlılar genelde tavşan, fil, ayıcık ya da kuzudur. Bunlara alternatif olarak çok sayıda farklı canlı da kullanılabilir. Tavşanlar istenen her renkte yapılabilirken beyaz ya da pembe gibi renkler doğru tercihler olacaktır. Benzer bir biçimde filler de gri ya da pembe tonlarda yapılabilir. Bu seçimlere göre uygun ipliklerin alınması gerekecektir.

Amigurumi Uyku Arkadaşı Yapım Aşamaları

Uyku arkadaşı olan tavşan tercih eden kişilerin ilk etapta tavşanların bacaklarından başlaması gerekmektedir. Kulaklarını hiç düşünmeden ayakları, bacakları ve sonrasında gövdesi yapılır. Yüz kısmı da üretildikten sonra kulaklara geçilecektir. Kulaklar ayrı bir şekilde örüldükten sonra kafa kısmına eklenmelidir.

Tercihini filden yana kullanacak olan kişiler de ilk etapta hortumunu ve kulaklarını göz ardı etmelidir. Bu şekilde ana iskelet oluşturulduktan sonra bu parçalar üretilerek file eklenir. Hortum ve kulak kısımları ne kadar büyük olursa o kadar sempatik bir amigurumi uyku arkadaşı ortaya çıkacaktır. Bu oyuncanlar ile bebekler muhteşem bir uyku çekebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • No products in the cart.